Perşembe, Nisan 08, 2010

Hera

"Hera yeri ve göğü yönetir, mevsimler ve fırtınalar ondan sorulur. Gökyüzünde gördüğümüz Samanyolu, Hera'nın göğüslerinden fışkıran sütten oluşmuştur. Göğüsleri çok güzel olmalı ki, gücü her şeye yeten Zeus'un Hera'yı kandırıp sevişmeye razı edebilmek için kendini bir kuşa dönüştürdüğü söylenir.
Hera, Zeus'un dolap çevirdiğini anlamış ve onu kendisiyle evlenmeye zorlamış. Ne var ki, Olympos'un yüce tanrısı düğünden hemen sonra yeniden çapkınlık yapmaya başlamış, ölümlü ölümsüz demeden karşısına çıkan her kadını baştan çıkarmış. Ama Hera kocasına sadık kalmış. Kocasını suçlayacağına, oynaklıklarından ötürü kadınları suçlamış.
Gel gör ki, Hera çok geçmeden fikir değiştirmiş, Zeus'u kendi silahıyla vurmaya, bir tanrı ya da erkeği koynuna almaya karar vermiş. Zeus, Hera'nın bu tutumu karşısında küplere binmişse de Hera oralı olmamış, evliliğini hiçe sayarak dilediği gibi yaşıyormuş.
Sevdiği kadını kaybedeceğinden korkan Zeus yeniden evleneceği söylentisini yaymış. Hera durumu öğrenince fazla ileri gittiğini anlamış. Onunla bununla oynaşıyormuş ama, Zeus'tan ayrılmayı aklının ucundan bile geçirmiyormuş.
Hera düğün törenine gidip ortalığı birbirine katmaya karar vermiş. Ama düğüne gittiğinde ne görsün, Zeus bir heykelle evlenmiyor mu?
Basmış kahkahayı. Kahkahaları Zeus'la arasındaki buzları eritmiş, Hera da yeniden göklerin kraliçesi olmuş."

0 comments:

Yorum Gönder